Advies

Welke kleur pak bij een rode stropdas?

Het kan soms een beetje lastig zijn om een overhemd en stropdas met de kleur van je pak te matchen. Maar als je echter de juiste kleurencombinatie kiest, dan zie je er uiterst stijlvol, elegant en presenteerbaar uit. Een stropdas is een heel krachtig accessoire, het is immers één van de eerste dingen die mensen opvallen als jij een pak aan hebt. 

Een fel rode stropdas: de zogenaamde ‘power tie’

Heb je ooit wel eens van de term ‘power tie’ gehoord? In de zakenwereld verwijst dit naar een effen rode stropdas. De kleur rood staat namelijk vooral als een machtskleur bekend, die met autoriteit, kracht en passie geassocieerd wordt. In veel culturen symboliseert het rood ook geluk.

Rood wordt om deze reden vaak gedragen om de aandacht te trekken, een statement te maken of te showen dat je serieus genomen wilt worden. Dus als jij graag voor een ultiem power-effect wilt gaan, dan kies je voor een felle rode stropdas, zoals een effen of robijnrode zijden stropdas. 

Een bordeauxrode stropdas

Voor een iets minder agressieve benadering, kies je voor een zachtere bordeauxrood tint. Elke bordeauxrode accessoire kan namelijk een veelzijdig herenkleding stuk zijn dat prima in formele en casual combinaties samenwerkt. De donkere en meer aardse roodtinten doen wat vriendelijker aan in vergelijking met felrood. Veel liefhebbers van modieuze herenkleding zien de kleur bordeaux dan ook als één van de eerste tinten die in de accessoires van een garderobe opgenomen wordt.

Wie zou een rode stropdas kunnen dragen?

Voor topmanagers en andere personen in een hoge machtsposities is rood een herbevestiging van assertiviteit en autoriteit. Maar zelfs als je niet de baas bent, is het echt wel oké om een rode stropdas te dragen. Het getuigt in dit geval van toewijding en betrouwbaarheid. Iets waar je baas zelfs onbewust achting van kan nemen.

Jazeker, een rode stropdas is een beetje gewaagd, maar dat betekent niet dat jij dit niet met een alledaagse, casual outfit kunt combineren. Kies hiervoor dan een stropdas uit die minder dan 9 cm breed is. Dit geeft namelijk een meer casual sfeer. Evenals een stropdas voorzien van een meer relaxed materiaal zoals katoen. Of verzacht het effect van zo’n stropdas eventueel met een rood patroon.

Een contrasterend kleurenschema

Contrasterende kleuren zijn kleurcombinaties die een harmonie in jouw uiterlijk brengen, maar het is vaak moeilijk te matchen. Blauw en rood zijn de beste voorbeelden van contrasterende tinten die fenomenaal goed samengaan. Het is dan ook geen wonder dat een rode stropdas zo goed bij een lichtblauw overhemd past met een donkerblauw of marineblauw pak. De beste praktijk is hierbij om een donkerdere toon van elke variant met elkander te matchen. Deze combinatie zal het kostuum flink opfleuren en de kracht en representatie die het met zich meebrengt vergroten.

Voor de beste en meest coole look, zou je voor een foulard of gestreepte stropdas kunnen gaan. Of denk eventueel aan een meer specifieke kleur rood, zoals karmozijn. Deze kleurencombinatie is perfect voor zowel formele als informele evenementen. Het laat immers een sterke indruk achter en zorgt er tevens voor dat je er attent en verzorgd uitziet.

Kun je een rode stropdas bij een lichtgrijs pak dragen?

Een lichtgrijs pak is meestal een meer casual grijstint. Deze tint werkt vooral heel goed in de warmere maanden omdat het licht en luchtig aanvoelt. Het wordt ook vaak als de tegenhanger van de donkere pakken in de avond beschouwd. Het is zodoende ideaal voor semi-formele gelegenheden en semi-zakelijke behoeften. Rood en kastanjebruin zijn bijzonder levendige kleuren die bij een lichtgrijs pak voor een opvallend kleurcontrast zorgen. Rode stropdassen werken goed samen met lichtgrijze kleurencombinaties. Profiteer hier maar flink van!

Kun je een rode stropdas bij een zwart pak dragen?

Jazeker, je kunt zonder meer een zwart pak met een rode stropdas dragen. Het voegt zo wat persoonlijkheid aan je eenvoudige outfit toe. En als jij dit goed doet, dan zie je er zelfs nog iets stijlvoller uit dan bij het dragen van enkel een standaard zwart pak. Maar er zijn dan wel een aantal dingen waar je op moet letten!

  • Kies bijvoorbeeld de juiste kleur: er zijn per slot van rekening maar een paar tinten rood die echt goed met een zwart pak samengaan. Als vuistregel moeten alle felle en verzadigde kleuren vermeden worden. Dit vooral als het om formele kleding gaat. Je moet dus op zoek gaan naar donkerdere tinten rood die al bijna op kastanjebruin lijken. 
  • Let verder alsook op de toegepaste stof van de stropdas. Vermijd hierbij alles wat glimmend is. Glanzende stoffen zien er namelijk goedkoop en flitsend uit. Iets van katoen of wat er op lijkt is prima.
  • En tot slot, moet je verder grote kleurrijke patronen op je rode stropdas vermijden. Een subtiel patroon of ontwerp op je stropdas kan natuurlijk wel mogelijk zijn. Kies het echter zorgvuldig uit.

Je houd misschien ook van..