Advies

Tips wanneer je veel ruzie hebt binnen de relatie

Ruzie met je partner is niet leuk, zeker niet wanneer dit regelmatig gebeurt. Voor je denkt: ik wil scheiden, zijn er nog een aantal manieren om ruzies te voorkomen. Hier vind je verschillende tips om ruzies met je partner te verminderen.

Schiet niet meteen in de verdediging

Het is normaal om onmiddellijk defensief te willen worden wanneer er een ruzie losbarst. Je voelt je misschien aangevallen, benadeeld of beschuldigd van iets dat je niet hebt gedaan. Kritiek of uitspraken van je partner als persoonlijk beschouwen, voegt alleen maar brandstof toe aan het vuur. Maar de situatie objectief evalueren is de beste manier. Dit kan betekenen dat je je excuses aanbiedt, herstelt wat er is gebeurd of gewoon vraagt ​​hoe je het goed kunt maken. Vaak gaat het niet om jou als persoon, maar om wat er is gebeurd. Sta open voor wat de ander te zeggen heeft en voel je niet meteen aangevallen. Je hoeft niet bij iedere ruzie over scheiden na te denken.

Ruzie alleen face to face

In onze digitale wereld kunnen we nadenken voordat we sms’en, waardoor we controle hebben over ons gesprek. Maar niet iedereen leest teksten en tonen op dezelfde manier, en je partner kan wat je ‘zegt’ volledig uit zijn verband halen, wat de weg vrijmaakt voor meer ruzie. Wanneer mensen face-to-face ruzie maken, is lichaamstaal duidelijker en is het gemakkelijker om de vocale toon op te pikken. Als een argument complex of intens is, voer je het best een persoonlijk gesprek, in plaats van dit digitaal te doen. Zo voorkom je dat je eigen gedachten over scheiden worden aangewakkerd zonder dat je partner hier iets aan kan doen.

Te veel ruzie is een slecht teken

Er zijn genoeg tips om een ruzie te voorkomen of om op een goede manier ruzie te maken. Te veel ruzies in een relatie is echter nooit een goed teken. Kleine ruzies of heftige discussies zijn nodig om een relatie sterk te houden en ongenoegen uit te spreken. Regelmatig heftige ruzies daarentegen zijn niet normaal of gezond. Wanneer dit vaak gebeurt, is het misschien tijd om over zorgeloosch scheiden na te denken. Bespreek met elkaar hoe jullie de toekomst zien, en of jullie relatie nog wel gezond is. Wacht niet te lang met het doorhakken van knopen. Heftige ruzies die uit de hand lopen zijn voor jullie beide niet fijn en soms zelfs schadelijk.

 

 

Je houd misschien ook van..