Advies

Hoe ben je beschermd tegen vandalisme?

Vandalisme en diefstal zijn onderwerpen die we in Nederland dagelijks tegenkomen. Op televisie zijn er programma’s over en je hoort van mensen binnen jouw kring die er mee te maken hebben. Deze tekst gaat over bescherming en graffiti. Klik hier voor meer informatie.

Bescherm alle waardevolle spullen

Alles beschermen tegen vandalisme en diefstal is erg lastig, maar er zijn zeker dingen die je kunt doen. Een simpel voorbeeld is het goed afsluiten van waardevolle spullen. Dit kun je doen door gebruik te maken van een houten kist of een kartonnen doos. Het geeft een bescherming tegen beschadigingen en verkleint de kans op diefstal door minder in het zicht te zijn. Dit is enkel een idee voor bescherming. Om dit idee te versterken is het handig om geen losse zaken in de tuin te laten slingeren. Wanneer spullen, zoals fietsen of speelgoed, zichtbaar zijn is er een kans dat deze vernield worden. Laat dus niet zomaar alles in de tuin liggen als dit zichtbaar is vanaf de straat.

Het op slot doen van alle deuren

Misschien wel het belangrijkste vorm van bescherming is het op slot doen van de deuren. Dit ligt natuurlijk voor de hand, maar het wordt niet altijd gedaan. Wanneer het moeilijk is om binnen te komen is het gelijk stukken minder aantrekkelijk om als vandaal iets te proberen. Zet de deuren van het huis op slot en ook de poort en schuur. Zo bescherm je het huis. Wat een toevoeging kan zijn is het installeren van lampen die werken met bewegingssensoren. Vandalen houden van het donker. Als verlichting aangaat door bewegingen schrikt dat af. Het schrikeffect is met deze verlichting groot voor zowel vernielers als loslopende katten.

Graffiti weghalen is vaak nodig

Graffiti is niet illegaal, maar mag alleen worden aangebracht op speciale plekken. Gemeenten bepalen deze plekken. Helaas wordt graffiti ook vaak buiten deze speciale plekken aangebracht. In dat geval valt het onder vandalisme. Graffiti weghalen is mogelijk om zelf te doen, maar er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die ingehuurd kunnen worden. Dat laatste is handig als het gaat om een grote tekening of wanneer je twijfelt of je schade zal toebrengen op de graffiti plek. Er zijn graffiti removers beschikbaar en het is mogelijk om eigen huis- en tuinmiddeltjes te gebruiken. Deze opties vragen wel om een voorzichtige aanpak, zodat er geen schade wordt toegebracht. Wees niet bang. Het weghalen van graffiti is zeker goed mogelijk.

Bron: https://protectcoatint.com/nl/reinigen/graffiti-removers

Je houd misschien ook van..