Fashion

Hoe kies je een overhemd voor heren?

Bij het kiezen van een goed overhemd voor heren komt veel kijken. Je moet op bepaalde zaken letten, zoals stof en maat. Daarnaast moet je een manchet overwegen. De stof is zowel van invloed op het algehele uiterlijk van het shirt als op het comfort. Je moet ook kijken of het geschikt is voor de activiteit die je gaat doen. De maat is belangrijk omdat te kleine shirts oncomfortabel zullen zijn bij gebruik, terwijl ze je minder zelfverzekerd maken als het te groot is. Overhemden met dubbele manchetten worden het meest gebruikt bij formele evenementen zoals kantooractiviteiten en sollicitatiegesprekken, terwijl enkele manchetten zowel formeel als informeel kunnen worden gebruikt. Het hebben van een kraag op het overhemd van een man kan zijn uiterlijk verbeteren, ook al draagt ​​hij geen stropdas of pak

Kies een overhemd met dubbele manchet

Een dubbele manchet is een stijl van een overhemd manchet die wordt omgevouwen. Het is vaak te zien op formele overhemden en is te vinden op vrijetijdsoverhemden zoals rugbyoverhemden of westernoverhemden met knopen. De dubbele manchet heeft meestal knopen die in de rand van het uiteinde van de mouw zijn genaaid die omgevouwen kan worden, zodat deze aan elkaar kan worden vastgemaakt met een knoop of een ander sluitmechanisme. Door je mouwen op te vouwen, zie je er niet alleen modieuzer en stijlvoller uit, maar het helpt ook om je polsen warm te houden bij koud weer. Overhemden met enkele manchetten zijn formeler en duurder dan hun tegenhangers met dubbele manchetten. De enkele manchet heeft ook een iets taps toelopende look, waardoor ze meer geschikt zijn voor vrijetijdskleding dan de optie met dubbele manchetten. De kraag is recht gesneden en eindigt in een Franse punt. Sommige enkele manchetten kunnen semi-gespreid zijn, maar ze zijn meestal 2,5 cm gespreid van je shirtmaat. Deze shirts komen minder vaak voor.

Kies overhemd met kraag

De kraag van je overhemd moet passen bij de vorm en maat van de revers van je pak. De halsband mag niet te groot of te klein of dik of dun zijn. Het mag niet hoog of laag of lang of kort zijn. Het mag ook niet strak of los zitten. Shirtstof is een materiaal dat gebruikt kan worden om overhemden te maken. De meest voorkomende overhemd stoffen zijn katoen en polyester. Je moet de juiste stof voor je overhemd kiezen, afhankelijk van je voorkeuren en levensstijl. De beste overhemd stoffen zijn comfortabel om te dragen omdat ze de lucht vrij rond het lichaam laten circuleren.

Je houd misschien ook van..