Business Fashion

Zo zie je er goed uit als je naar je werk gaat

Loop, ren, fiets of ga je op andere wielen naar het werk? Wat kun je dan het beste aantrekken om er toch goed uit te zien? We duiken er in dit artikel verder op in. Maar niet voordat we eerst kijken naar hoe personen zich naar het werk begeven. 

Enkelen gaan te voet naar het werk

Naar het werk gaan terwijl je aan het wandelen bent, is goed voor het milieu, goed voor je lichaam en waarschijnlijk ook voor de productiviteit op de werkplek. Hoewel er geen harde statistieken zijn over hoeveel mensen er op deze wijze naar het werk gaan. Denkt het CBS dat ongeveer vier procent van de werknemers te voet naar het werk gaat. Want als de afstanden van en naar het werk korter dan 1 kilometer zijn, dan wordt de benenwagen hier het meest voor gebruikt. 

Maar het populairst is uiteindelijk de auto

Volgens de CBS legden wij Nederlanders in 2019 gemiddeld 9,7 kilometer per dag af om van en naar het werk te gaan. De auto is daarbij zonder meer het populairst. De trein of een andere openbaar vervoermiddel en de fiets wordt daarbij ook veelvuldig gebruikt.

En (elektrisch) scooteren steeds populairder

Volgens dezelfde CBS waren er aan het begin van 2022 ruim 1,2 miljoen brommers en snorfietsen in Nederland. Waarbij er ongeveer twee derde uit snorfietsen bestaat en een derde uit brommers. Maar vooral de elektrische varianten zijn daarbij in opmars. Dus zullen er nu ook heel wat individuen zijn die met hun fashion helmen op naar het werk scooteren.

De juiste forenzen garderobe

Naar het kantoor gaan door te wandelen, fietsen, scooteren of met het openbaar vervoer te reizen dat is de perfecte manier om van een mooie dag te profiteren en jezelf voor je ochtend taken op te laden. Maar hoewel het vaak goed voor het milieu is, wil niemand dat de reputatie van de man of vrouw die komt werken met mogelijke vlekken, verkreukelde kleding en een onaangename lichaamsgeur wordt geschaad. Dat is de reden waarom de juiste forenzen garderobe, speciaal voor het woon-werkverkeer wordt samengesteld. Om er zo voor te zorgen dat je er niet alleen stijlvol uitziet, maar tegelijkertijd ook een vrolijker reis naar het werk hebt.

Ademende shirts

Shirts met een ademend vermogen voorkomen zweet en een vervelende lichaamsgeur. Hun lichte stoffen reguleren de lichaamstemperatuur en zorgen bovendien voor snelle droogtijden. Dit is zonder meer de beste keuze voor het doorstaan van benauwde treinen of overvolle bussen.

Functionele broeken voor de heren

De nieuwste trend in de herenkleding draait helemaal om het combineren van functie met bruikbaarheid. De broeken moeten daarbij sterk genoeg zijn om een ruige tocht op een fiets te weerstaan. En lang genoeg mee kunnen gaan om een actief en milieuvriendelijk woon-werkverkeer tot een dagelijkse gewoonte te maken.

Laagjes voor de dames

Je in laagjes kleden is een echt modeverschijnsel geworden. Het is immers een intelligente keuze en ook vaak een noodzaak vanwege het veranderende klimaat. Maar voor al die vrouwen die pendelen en bijvoorbeeld het openbaar vervoer gebruiken om naar het werk te gaan, is het kleden in laagjes nog belangrijker. De trein of bus hebben vaak heel andere weersomstandigheden dan buiten. Om nog maar te zwijgen van de mogelijke airco in veel kantoren.

Multifunctionele jassen

Hoewel het heerlijk is om op heldere en wolkeloze zomerochtenden te forenzen, zal het woon-werkverkeer niet tot mooi weer beperkt blijven. Het hebben van de juiste jas die alle soorten weersomstandigheden kan doorstaan, waaronder wind en regen, is essentieel voor aangename reizen. De dames kunnen in dit geval aan de volgende keuzes denken: korte jassen in rechte vormen voor de winter en een blazer voor de mildste maanden van het jaar. Terwijl een licht donsjas, standaard jack of modieuze leren jas perfect voor de tussenseizoenen is.

Andere belangrijke items

Vergeet bij dit alles ook niet de juiste (sportieve) schoenen plus een goed bijpassende dames- of herentas. En vergeet afhankelijk van het weer uiteraard je modieuze paraplu, zonnebril en beschermende kleding niet. Zo zal jouw woon-werk verkeer altijd tiptop gekleed plaatsvinden!

Je houd misschien ook van..