Fashion

Hoe kies je een stijl voor een heren overhemd

Een overhemd is een van de meest veelzijdige kledingstukken die je kunt hebben en het is ook een geweldige manier om persoonlijkheid aan je garderobe toe te voegen. Het kiezen van de juiste stijl voor een heren overhemd is echter niet altijd eenvoudig. Of je nu op zoek bent naar iets formeels of casuals, het helpt om te weten welk type lichaamsvorm je hebt. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke stijl het beste bij je behoeften past.

Denk aan je lichaamsvorm

Als je een overhemd wilt dragen, moet je beginnen met je lichaamstype te overwegen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat er veel verschillende soorten lichamen zijn. Je zult niet één stijl vinden die voor alle mannen werkt. Je moet beslissen wat voor lichaamsvorm je hebt en vervolgens de beste stijl kiezen voor je individuele lichaamsbouw. Hoewel geen twee mensen exact hetzelfde lichaamstype hebben, zijn er categorieën van lichaamstypes waar de meeste mannen in vallen. Deze categorieën zijn atletisch of gespierd en worden gekenmerkt door brede schouders. Daarnaast hebben sommige mensen slanke heupen en benen met een dunne taille. Door een overhemd te vinden die past bij je lichaamstype, lengte en gelegenheid, zul je je meer op je gemak voelen. Als je klein en zwaar bent, vermijd dan strakke shirts die je taille groter doen lijken dan hij is.

Denk aan je lengte

Voor lange mensen zijn overhemden met een kortere hals aan te raden. Dit geeft je een meer getailleerde look die geweldig is om te pronken met enkele van je favoriete accessoires. Als je klein bent en moeite hebt met het vinden van overhemden die goed rond het middenstuk passen, probeer dan te zoeken naar overhemden met langere mouwen en relaxte pasvormen. De extra stof helpt eventuele extra centimeters op de taille te bedekken, terwijl andere delen van je lichaam nog steeds worden benadrukt.

Kies een patroon dat bij je past

Kies een patroon dat bij je past. Patronen kunnen gedurfd of subtiel zijn. Daarnaast kun je kiezen voor een mix van kleuren of eentonig. Deze patronen kunnen geometrisch of organisch, symmetrisch en formeel, of asymmetrisch en casual zijn. Bedenk hoe je jezelf wilt presenteren door middel van je kleding keuzes. Wil je opvallen in de massa? Ben je op zoek naar een ingetogen esthetiek die bij je persoonlijkheid past? Zal het shirt dienen als een extra laag warmte op koude dagen? Dit zijn slechts enkele dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het overhemd patroon dat het beste bij je past.

Je houd misschien ook van..