Fashion

Kleuren trends voor mannenkleding in 2022

Dit nieuwe jaar biedt de modieuze man een compleet nieuwe mode stijl. Van heel levendige tinten en gedurfde ontwerpen tot geheel opnieuw hervonden trends. De herenmode in 2022 zal allesbehalve saai zijn.

Felle kleuren en opvallende prints

De herenmode van 2022 draait in z’n geheel op het gebruik van heel felle kleuren en opvallende prints in jouw dagelijkse kledingstijl. Avontuurlijke tinten zoals zuurgroen, felblauw en zinderend geel staan hierbij centraal.

Maak je echter geen zorgen, want deze levendige tinten vullen enkel de meer gematigde kleuren aan. De kledingprints krijgen dit jaar trouwens ook een opfrisbeurt met allerlei psychedelische motieven, digitale patronen en schilderachtige bloemen. Jezelf stylen is nog nooit zo leuk geweest!

De jaren negentig zijn terug

Het jaren negentig modebeeld komt terug en zo ook de logo design trends en artikelen van leer. Onder meer baseballcaps vinden dit jaar hun weg terug naar de modescene. Ook de zeer wijde T-shirts en sweatshirts zullen verder overal opduiken. Rood zal hierbij trouwens evenzo prominent aanwezig zijn.

En om deze knipoog naar de jaren negentig af te ronden, doe je gewoon een heel loszittende jeansbroek aan en trek je geruite gympen aan. Zo zie je er in een mum van tijd heel modieus in nineties style à la 2022 uit!

De werkkleding van 2022

De werkkleding krijgt dit jaar ook een complete make-over. Als jij vooral te voet naar jouw werk reist, dan geef jij nu het liefst de prioriteit aan extra comfort. Lichtgewicht chino’s en poloshirts vervangen om deze reden bijvoorbeeld de meer traditionele werkkleding.

En in plaats van een blazer, draag je nu een ‘shacket’. Dat is een jasje in de stijl van een overhemd. Deze werkoutfit maak je vervolgens af met een paar comfortabele sportschoenen, om zo ook je voeten heel gelukkig te houden!

De belangrijkste kleuren zijn hierbij dit jaar allerlei pasteltinten, mintgroen en lichtgeel, rood- en bruintinten, en let op: roze.

De comeback van denim (voor date night)

Denim maakt evenzo een comeback in de 2022 herenmode. Dit vooral in de donkere jeans stijlen. En als jij een date gescoord hebt, kleed je dan in een spijkerbroek met daarboven een modieuze coltrui. Een pullover die van een luchtig weefsel of microtextuur is vervaardigd, is een heel moderne variant op deze tijdloze klassieker.

De safari stijl

Als laatste hebben we het hier nog even over de welbekende safari stijl. De makers van de safari modecollecties voor 2022 voelen zich dit jaar schijnbaar sterk met Crocodile Dundee verbonden. Zo worden deze kledingstukken vooral in de kaki en zand tinten, of klei en mosterd kleur aangeleverd. De bijbehorende kleurrijke prints van roofzuchtige dieren zoals luipaarden of krokodillen, of bijvoorbeeld zebra’s zijn niet echt nieuw te noemen. Maar ze zijn desondanks nog steeds behoorlijk relevant en je hebt er eveneens wat moed voor nodig om ze te dragen!

Je houd misschien ook van..